18. Družina "Pirgo"


2005 01 24-31 ZIMOVANJE U STAROJ SUŠICI


Toliko snijega nisam vidjela nikad u životu! Činilo se kao da ni ne možemo van, jer je samo padao i padao. Kad smo krenuli na zimovanje mislila sam da ćemo se samo sanjkati, kad ono sanjkanja nije ni bilo od prevelike količine snijega. Našli smo novu zanimaciju. Kopali smo tunele od snijega. Kako je to dobro! Kopali jedan, drugi, treći…pa ih spojili, pa ih srušili, pa kopali nove i tako dan za danom.

Stara Sušica je mjesto u Gorskom kotaru. Tamo je dvorac, pravi pravcati. A u njemu mi. Dvorac jako sliči na onaj iz crtića o Gargamelu gdje žive Štrunfovi.


No, dogodila se i jedna nezgoda. Naime, dvorcem je harala viroza. Brzo smo se snašli, pretvorili smo nezgodu u zgodu. Jednu smo sobu nazvali NAŠA MALA KLINIKA. Tamo su ležali svi oni koji su se razboljeli. Na vrata smo zalijepili bolesničke liste i zapisivali koliku temperaturu tko ima. Kad je dolazila prava doktorica, rekla je da je to super i stvarno su joj pomogle te liste, jer je na njima pisalo u koliko sati je tko imao koliku temperaturu. Mi, koji smo bili zdravi imali smo uloge, dr. Guzina, dr Grgeč, dr Slaviček , dr Kunić i Grospička. A curu koja se prva razboljela nazvali smo Zadro.


Ma stvarno je bilo dobro.Novinari: Ivana Jelić, Tena Pernar i Mato Tadić